• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

 

Creştinism Ortodox..com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet

Inima este nucleul aparatului cardiovascular, dar si motorul vietii, si trebuie mentinuta sanatoasa. Cei care au o inima sanatoasa nu-i dau prea multa importanta acestui organ decat in momentul in care simptomele se agraveaza. Simptomele bolilor cardiovasculare sunt dificil de identificat, deoarece nu sunt intotdeauna evidente sau intense, si variaza de la o persoana la alta in functie de sex. Bolile cardio-vasculare sunt periculoase si presupun menajare si ingrijire tot restul vietii.

La nivel mondial reprezinta principala cauza de deces.

Din pacate, datorita unui stil de viata neglijent si a stresului cotidian, se intampla sa ignoram micile afectiuni ale inimii. Acestea, netratate, inrautatesc starea sanatatii si se ajunge la interventii chirurgicale.

Cunoasterea simptomelor specifice bolilor de inima este obligatorie in cazul persoanelor care au trecut de varsta de 50 ani, sau a celor expuse factorilor de risc cardiovasculari: hipercolesterolemia, hipertensiunea arterialaobezitateafumatuldiabetul zaharat sau existenta unui istoric familial. 

Bolile cardiovasculare sunt cauzate de acumularea de grasimi in interiorul vaselor de sange, adica de cresterea nivelului colesterolului. Pana in prezent, savantii nu au descoperit un tratament pentru bolile cardiovasculare, iar singura recomandare este scaderea valorii colesterolului. Pentru aceasta pacienti trebuie sa-si modifice intru-totul modul de viata, de la alimentatia saraca in grasimi pana la renuntarea la fumat (in cazul in care sunt fumatori), la pierderea kilogramelor in plus (in cazul pacientilor supraponderali sau obezi), la practicarea de  miscare cat mai multa.

Cardiologia este o specialitate medicală care are ca subiect de studiu bolile inimii și ale vaselor de sânge. Ea cuprinde diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, al bolilor cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului.

Riscul de aparitie a unui eveniment cardiovascular major (infarct miocardic, accident cerebral, deces),  creste prin existenta unuia sau a mai multor factori de risc cardiovasculari bine definiti, care pot fi impartiti in doua grupe:

  1. nemodificabili, care nu pot fi influentati sau tratati, cum sunt varsta, sexul, mostenirea genetica a fiecarui individ (ereditatea) 
  2. modificabili, care pot fi influentati, cum sunt hipertensiunea, dislipidemia (niveluri crescute ale colesterolului si trigliceridelor), diabetul / perturbari ale tolerantei la glucoza, fumatul, obezitatea, lipsa activitatii fizice, microalbuminuria sau RFG<60ml/min (boala a rinichiului diabetic).

Este foarte important sa urmarim cu atentie semnele corpului nostru si deasemenea, mai ales in cazul in care cunoastem posibilitatea aparitiei unor factori de risc, fie acestia nemodificabili sau modificabili sa facem o vizita la medicul cardiolog, care in urma unui consult de specialitate poate identifica existenta unei afectiuni cardiace.

Aceasta abordare preventiva poate avea un impact foarte mare in viata fiecarui pacient.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 2 medici cardiologi si 1 medic cu competenta in ecocardiologie.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021.335. 13. 79.

 

PROGRAM DE LUCRU Prof. Dr. Muraru Minerva

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

-

15.00 – 19.30

-

15.00 – 19.30

-

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Popa Corina

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

09,00-12,00

08,30-13,00

16,00-20,30

16,00-20,30

-

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Gainoiu Elena*

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

14.30 – 17.30

-

-

-

-

**numai pentru ecocardiografie