• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Diabetul este o boala cronica, care se caracterizeaza printr-un nivel crescut al glucozei din sange. Glucoza constituie unul dintre principalii carburanti ai organismului, dar persistenta unor valori crescute determina aparitia de complicatii care pot fi prevenite doar daca se mentin valorile glicemice cat mai aproape de normal.

In diabet, organismul nu produce sau nu metabolizeaza adecvat insulina, hormonul secretat de pancreas pentru a transforma glucoza in energie. Principalii factori care favorizeaza imbolnavirea de diabet sunt ereditatea, sedentarismul, stresul, dieta dezechilibrata si obezitatea. Riscurile sunt cu atat mai mari, cu cat un diabet netinut sub control poate duce la numeroase complicatii. Pe fondul unui diabet netratat pot aparea boli cardiace, renale, tulburari de vedere, probleme vasculare si neurologice, care pot ajunge chiar la amputari ale membrelor inferioare.

Foamea insotita de scaderea inexplicabila in greutate, setea cu ingestia unei cantitati mari de apa, urinarea frecventa, uscaciunea gurii sunt principalele simptome pe care le au bolnavii de diabet sau cei cu risc de a dezvolta diabet.

Diabet, nutritie si boli metabolice este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul afectiunilor cauzate de nutritia inadecvata si tulburarile de metabolism.

Completarea diagnosticului de acuratete si evaluarea stadiului de boala necesita analize de laborator (analize medicale) si investigatii paraclinice (radiologie, ecografie abdominala, etc.).

In cazul in care pacientul este identificat cu diabet, acesta trebuie sa isi modifice stilul de viata, urmand un regim si/ sau un tratament medicamentos si sa isi mentina sub control boala prin vizite regulate la medicul specialist.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 1 medici specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, Dr. Gagiu Andreea-Cristina.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021. 335.13.79