• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Alergologia se ocupa cu multiple afectiuni produse prin mecanisme complexe, care sunt investigate fiecare in alt mod, tratate diferit si individualizat de la un pacient la altul. Este o specialitate medicala desprinsa din cadrul imunologiei clinice, care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor alergice.

Alergologia este un domeniu complex si extrem de dinamic, datorita faptului ca rezultatul unui anumit test nu stabileste el singur diagnosticul. Intotdeauna va trebui corelat cu simptomele si istoricul medical al pacientului, acestea fiind esentiale in stabilirea diagnosticului si recomandarea tratamentului si a masurilor de preventie.

Domeniile de interes medical sunt variate, de la urticarie cronica si imunoterapie, la dermatita atopica, alergie alimentara si medicamentoasa, rinita, rinosinuzita, rinoconjunctivita si astm, pana la anafilaxie si intoleranta la histamina.

Metodele specifice de diagnostic utilizate in alergologie sunt: testele cutanate (de tipul “prick test”) si determinarea IgE seric total sau specific.

Bolile alergice tipice sunt: rinita alergica, conjunctivita alergica, eczema, dermatita de contact, astmul bronsic, alergia alimentara, alergia medicamentoasa, alergia produsa de intepaturi de insecte si anafilaxia.

Imunologia este domeniul stiintei biomedicale, care studiaza imunitatea organismului.
Aceasta studiaza structura si functiile sistemului imun, elaboreaza metode de utilizare a cunostintelor imunologice in diagnosticul, tratamentul si profilaxia maladiilor infectioase si bolilor, cauzate de defecte sau reactivitate crescuta a sistemului imun.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea un medic specialist in alergologie si imunologie clinica, Dr. Greblescu Raluca.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021. 335. 13. 79