• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Psihiatria este o ramură a medicinei care are ca obiect patologia vieţii de relaţie la nivelul asigurării autonomiei şi adaptării omului în condiţiile propriei existenţe. Ea se ocupă cu prevenirea, diagnosticareatratamentul și reabilitarea persoanelor cu tulburari mintale.

Aceasta poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale se obține luând în considerare diverși factori psihologicisocioculturalipoliticijuridicimedicofarmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale.

Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentulafectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber. Asemenea tulburări sunt cauzate de interacțiunea unor factori complecși, biologici, sociali și spirituali, care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță.

Sarcina psihiatriei este să clarifice rolul acestor diverși factori și influența lor asupra manifestărilor din cursul bolilor mintale. 

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 2 medic specialisti in psihiatrie: dna. Dr. Cauni Carmen si dna. Dr. Pacearca Ioana.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021.335.13.79.