• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Oncologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul formelor de neoplasm (cancer), avand mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, radioterapie, chirurgie), urmarirea pacientilor dupa incheierea tratamentului de specialitate, managementul reactiilor adverse la tratament, screening-ul pentru anumite localizari de cancer, tratamente paliative pentru pacientii la care tratamentele de specialitate nu mai sunt oportune, aspectele etice ale abordarilor pacientilor cu cancer si screening-ul in bolile maligne.

In cazul in care exista probabilitatea de cancer, pacientul trebuie investigat indeaproape de catre medicul oncolog. Medicul analizeaza dosarul medical al pacientului si recomanda analizele si investigatiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic.  Odata ce pacientul primeste acest diagnostic final, in urma rezultatelor analizelor efectuate, urmatorul pas este reprezentat de o discutie de specialitate ce presupune prezentarea bolii si a optiunilor de tratament disponibile in prezent.

Specialistii oncologi consulta pacientul si stabilesc un plan de tratament ce poate implica administrarea de citostatice (chimioterapie) impreuna sau separat de radioterapie. Tratamentul chimioterapeutic recomandat de medicul oncolog se desfasoara sub indrumarea si supravegherea acestuia, urmarindu-se realizarea unei combinatii cat mai eficiente de medicamentatii si proceduri pentru obtinerea de rezultate optime.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 1 medic primar in oncologie medicala.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78, 021.335. 13.79

 

PROGRAM DE LUCRU Dr.  Crangeanu Alexandrina

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

14,00-18,00

10,00-14,00