• slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg
 • slide4.jpg
 • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Medicina de familie se ocupa cu supravegherea, preventia si acordarea tratamentului pacientilor care se afla in ingrijirea medicului de familie dedicat.

Medicul de familie reprezinta pentru fiecare pacient un prieten care cunoaste istoricul medical al acestuia si care este in masura sa recomande tratamentul sau investigatiile de specialitate necesare cu scopul de a redobandi sanatatea de care fiecare persoana are nevoie. In acelasi timp, acesta este un adevarat profesionist, avand cunostinte solide de medicina generala si fiind astfel in masura sa rezolve cu promptitudine problemele de sanatate ale pacientilor.

Acesta este prima persoana catre care fiecare pacient se indreapta pentru a primi:

 • Consultatii de specialitate;
 • Retete compensate;
 • Tratament corespunzator afectiunii;
 • Trimiteri catre alte specialitati medicale;
 • Trimiteri catre investigatii medicale;
 • Adeverinte si concedii medicale.

Daca doriti sa va inscrieti la un medic de familie al clinicii noastre, va trebui sa urmati pasii de mai jos pentru obtinerea transferului.

 • Va faceti o programare la medicul nostru de familie pentru a va cunoaste;
 • Aduceti o dovada de asigurat (talon de pesnie, adeverinta de salariat, etc.);
 • Aduceti cardul de sanatate.

Transferul va dura cu aproximatie 1 luna, intrucat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate trebuie sa proceseze modificarile, astfel incat sa apareti in sistem; de aceea va recomandam sa faceti aceste modificati cand sunteti sanatos, caci nu veti putea beneficia imediat de serviciile medicale necesare;

Deasemenea, este important sa fiti sigur de aceasta schimbare deoarece nu veti mai avea dreptul sa faceti din nou o schimbare decat 6 luni mai tarziu.

In cadrul Centrului Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 3 medici de familie cu program zilnic.

Pentru programari la Doamna Doctor Pop-Anda Ileana-Luiza, D-na. Dr.Chitica Dana si la D-na Dr. Nedelcu Daniela – va rugam sunati la nr. de telefon 021.335.13.78/021. 335. 13. 79.

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Pop-Ileana Anda-Luiza/Medic Inlocuitor Dr. Chitica Dana

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

08,30-13,30

14,00-19,30

08,30-13,30

14,00-19,30

08,30-13,30

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Nedelcu Daniela*

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

14,30-19,30

14,30-19,30

08,30-13,30

08,30-13,30

08,30-13,30

*puteti efectua ecografie abdominala generala GRATUIT la inscrierea pe listele d-nei doctor

Pentru programari la Doamna Doctor Neacsu Victoria – va rugam sunati la nr. de telefon 0720.938.555.

PROGRAM DE LUCRU Dr. Neacsu Victoria

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

08,00 – 13,00

08,00 – 13,00

13.00 – 18,30

08,00 – 13,00

08,00 – 13,00

Ginecologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor aparatului genital feminin (uter, vagin, ovare, trompe uterine). Obstetrica este ramura medicinei care se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere și postpartum.

Fiecare femeie ar trebui sa aibă un medic dedicat în această specialitate, medic la care să mearga periodic, fie anual sau bi-anual în funcție de vârsta și de starea de sănătate.

Este foarte importantă prevenția, care ne poate salva viețile în eventualitatea aparitiei unor boli mai grave. Din nefericire, statisticile arată că multe femei ajung foarte târziu să consulte un specialist și astfel apar complicații iar bolile sunt descoperite în stadii mult prea avansate.

Fie că este vorba de un control de rutină, o afecțiune simplă sau decizia de a rămâne însărcinată, este recomandată vizita la un medic specialist de ginecologie.

Consultația de bază presupune palparea părților aparatului genital și recoltarea de probe pentru analize cu scopul de a identifica prezența unor posibile afecțiuni. În cazul în care apar modificări, la controlul ulterior, medicul va recomanda analize mai amănunțite.

Medicii noștrii ginecologi au maximă calificare în diagnosticarea și tratarea tuturor afecțiunilor genitale si sunt pregătiți să răspundă nevoilor medicale ale pacienților, printr-un set complet de servicii și investigații.

În Centrul Medical Sfântul Spiridon Vechi își desfășoară activitatea 4 medici de obstetrică-ginecologie.

Pentru programări, vă rugăm sa ne contactați la numărul de telefon 021.335.13.78/ 021. 335.13.79.

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Ionescu Oana

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

16,00-20,15

15,30-20,15

15,30-20,15

 

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Măgurean Oana

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

16,00-20,00

16,00-20,00

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Harbădă Ana-Maria

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

09,00-12,00

09,00-12,00

09,00-12,00

09,00-12,00

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Botezatu Bogdan

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

13,00-16,00

12,45-15,00

12,45-15,00

 

 

Aceasta specialitate medicala se ocupa cu studiul structurii si functiilor glandelor cu secretie interna, glande care isi varsa produsul lor de secretie – hormonii – direct in sange si, totodata, de bolile legate de afectarea acestor glande si de tratamentul lor.

Glandele sunt reprezentate de hipofiza, tiroida, paratiroidele, epifiza, suprarenalele, pancreasul endocrin si glandele genitale (ovare si testicule). 

Hipofiza este situata la baza creierului iar epifiza sau glanda pineala este aflata in masa encefalului si este responsabila pentru secretia melatoninei cu rol important inmecanismul somn-veghe.

Cele patru paratiroide, situate la polii lobilor tiroidieni, secreta parathormonul cu rol in dezvoltarea osului, dar mai ales in contractia tuturor muschilor.

Glandele suprarenale, aflate la polul superior al rinichilor, produc si elibereaza in circulatia sanguina numitii hormoni mineralocorticoizi, importanti pentru metabolizarea glucidelor, proteinelor si grasimilor, in crestere si dezvoltare, precum si in apararea impotriva infectiilor.

Pancreasul endocrin are rol in reglarea valorilor glucozei sanguine prin hormonii sai: insulina (anomaliile in secretie sau in raspunsul celulelor tinta la actiunile ei duc la diabet zaharat) si glucagonul.

Testiculele secreta hormoni androgeni, cum ar fi testosteronul care determina dezvoltarea si mentinerea caracterelor secundare masculine (pilozitate, aspect fizic, voce etc.), promoveaza cresterea, participa la formarea spermei, determina caracterul agresiv si cresterea libidoului.

Ovarele produc hormoni steroizi – importanti in dezvoltarea caracterelor sexuale secundare feminine, in dezvoltarea si mentinerea functiei reproductive a femeii, estrogenii care actioneaza pe musculatura uterina, cresc libidoul, scad nivelul colesterolului ceea ce duce la protectie impotriva ateromatozei vasculare si progesteronii cu rol in dezvoltarea tesutului mamar, a modificarilor endometrului in timpul ciclului menstrual.

Cea mai cunoscuta glanda endocrina este glanda tiroida si este cea mai mare glanda a sistemului endocrin uman fiind asezata in fata traheei. De multe ori problemele cu greutatea corporala sunt asociate cu afectiuni datorate glandei tiroide.

Medicul endocrinolog se ocupa cu evaluarea afectiunilor determinate de aceste glande si cu recomandarea tratamentului specific, pe baza analizelor medicale ( din sange) sau/si pe baza unei ecografii tiroidiene.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 2 medici de endocrinologie: dna. Dr. Constantinescu Gabriela, consultatiile fiind doar cu plata, si dna. Dr. Prunescu Florina, consultatiile putand fi cu bilet de trimitere, doar ca dna. doctor nu poate executa ecografii tiroidiene.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/021. 335.13.79.

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Constantinescu Gabriela

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

17,00-19,00

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Prunescu Florina

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

08,00-13,00

08,00-13,00

`14,30-19,30

14,30-19,30

14,30-19,30

 

Diabetul este o boala cronica, care se caracterizeaza printr-un nivel crescut al glucozei din sange. Glucoza constituie unul dintre principalii carburanti ai organismului, dar persistenta unor valori crescute determina aparitia de complicatii care pot fi prevenite doar daca se mentin valorile glicemice cat mai aproape de normal.

In diabet, organismul nu produce sau nu metabolizeaza adecvat insulina, hormonul secretat de pancreas pentru a transforma glucoza in energie. Principalii factori care favorizeaza imbolnavirea de diabet sunt ereditatea, sedentarismul, stresul, dieta dezechilibrata si obezitatea. Riscurile sunt cu atat mai mari, cu cat un diabet netinut sub control poate duce la numeroase complicatii. Pe fondul unui diabet netratat pot aparea boli cardiace, renale, tulburari de vedere, probleme vasculare si neurologice, care pot ajunge chiar la amputari ale membrelor inferioare.

Foamea insotita de scaderea inexplicabila in greutate, setea cu ingestia unei cantitati mari de apa, urinarea frecventa, uscaciunea gurii sunt principalele simptome pe care le au bolnavii de diabet sau cei cu risc de a dezvolta diabet.

Diabet, nutritie si boli metabolice este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul afectiunilor cauzate de nutritia inadecvata si tulburarile de metabolism.

Completarea diagnosticului de acuratete si evaluarea stadiului de boala necesita analize de laborator (analize medicale) si investigatii paraclinice (radiologie, ecografie abdominala, etc.).

In cazul in care pacientul este identificat cu diabet, acesta trebuie sa isi modifice stilul de viata, urmand un regim si/ sau un tratament medicamentos si sa isi mentina sub control boala prin vizite regulate la medicul specialist.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 1 medici specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021. 335.13.79

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Gagiu Andreea-Cristina

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

08.00 – 13.00

14.00 – 18.00

08.00 – 12.00

08.00 – 13.00

08.00 – 12.00

 

Dermatologia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate, anexelor pielii (par, unghii) si a mucoaselor adiacente.

Bolile de piele sunt cele mai intalnite forme de infectii care apar la oamenii de toate varstele. Este foarte importanta diagnosticarea corecta a bolii si administrarea tratamentului specific: netratata, orice afectiune de piele se agraveaza si afecteaza nu numai sanatatea fizica ci si echilibrul emotional, conducand la aparitia depresiei, anxietatii si la scaderea stimei de sine.

Pielea este cel mai mare organ al corpului si ne protejeaza de bacterii si virusuri, regland temperatura corpului. Din acest motiv, este constant predispusa imbolnavirii.

Cele mai frecvente afectiuni dermatologice sunt acneea, dermatita atopica (eczemele), urticaria, rozaceea, alunitele, psoriazisul si cancerul de piele.

Parte a aceleasi specialitati este venerologia, care se ocupa cu studierea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala (BTS), numite si “boli venerice”.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 1 medic de dermato-venerologie.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021.335.13.79.

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Grigoriu Alexandru

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

09.00 – 14.00

07.00-14.00

09.00 – 14.00

14.30 – 20.00