• slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg
 • slide4.jpg
 • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Inima este nucleul aparatului cardiovascular, dar si motorul vietii, si trebuie mentinuta sanatoasa. Cei care au o inima sanatoasa nu-i dau prea multa importanta acestui organ decat in momentul in care simptomele se agraveaza. Simptomele bolilor cardiovasculare sunt dificil de identificat, deoarece nu sunt intotdeauna evidente sau intense, si variaza de la o persoana la alta in functie de sex. Bolile cardio-vasculare sunt periculoase si presupun menajare si ingrijire tot restul vietii.

La nivel mondial reprezinta principala cauza de deces.

Din pacate, datorita unui stil de viata neglijent si a stresului cotidian, se intampla sa ignoram micile afectiuni ale inimii. Acestea, netratate, inrautatesc starea sanatatii si se ajunge la interventii chirurgicale.

Cunoasterea simptomelor specifice bolilor de inima este obligatorie in cazul persoanelor care au trecut de varsta de 50 ani, sau a celor expuse factorilor de risc cardiovasculari: hipercolesterolemia, hipertensiunea arterialaobezitateafumatuldiabetul zaharat sau existenta unui istoric familial. 

Bolile cardiovasculare sunt cauzate de acumularea de grasimi in interiorul vaselor de sange, adica de cresterea nivelului colesterolului. Pana in prezent, savantii nu au descoperit un tratament pentru bolile cardiovasculare, iar singura recomandare este scaderea valorii colesterolului. Pentru aceasta pacienti trebuie sa-si modifice intru-totul modul de viata, de la alimentatia saraca in grasimi pana la renuntarea la fumat (in cazul in care sunt fumatori), la pierderea kilogramelor in plus (in cazul pacientilor supraponderali sau obezi), la practicarea de  miscare cat mai multa.

Cardiologia este o specialitate medicală care are ca subiect de studiu bolile inimii și ale vaselor de sânge. Ea cuprinde diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, al bolilor cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului.

Riscul de aparitie a unui eveniment cardiovascular major (infarct miocardic, accident cerebral, deces),  creste prin existenta unuia sau a mai multor factori de risc cardiovasculari bine definiti, care pot fi impartiti in doua grupe:

 1. nemodificabili, care nu pot fi influentati sau tratati, cum sunt varsta, sexul, mostenirea genetica a fiecarui individ (ereditatea) 
 2. modificabili, care pot fi influentati, cum sunt hipertensiunea, dislipidemia (niveluri crescute ale colesterolului si trigliceridelor), diabetul / perturbari ale tolerantei la glucoza, fumatul, obezitatea, lipsa activitatii fizice, microalbuminuria sau RFG<60ml/min (boala a rinichiului diabetic).

Este foarte important sa urmarim cu atentie semnele corpului nostru si deasemenea, mai ales in cazul in care cunoastem posibilitatea aparitiei unor factori de risc, fie acestia nemodificabili sau modificabili sa facem o vizita la medicul cardiolog, care in urma unui consult de specialitate poate identifica existenta unei afectiuni cardiace.

Aceasta abordare preventiva poate avea un impact foarte mare in viata fiecarui pacient.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 2 medici cardiologi si 1 medic cu competenta in ecocardiologie.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021.335. 13. 79.

 

PROGRAM DE LUCRU Prof. Dr. Muraru Minerva

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

15.00 – 19.30

15.00 – 19.30

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Popa Corina

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

09,00-12,00

08,30-13,00

16,00-20,30

16,00-20,30

 

PROGRAM DE LUCRU Dr. Gainoiu Elena*

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

14.30 – 17.30

**numai pentru ecocardiografie

 

In cadrul clinicii noastre puteti beneficia de urmatoarele investigatii paraclinice:

 • Ecografie abdominala generala
 • Ecografie abdomen superior
 • Ecografie abdomen inferior
 • Ecografie cardiaca
 • Ecografie de tiroida
 • Ecografie transvaginala
 • Ecografie mamara
 • Ecografie de sarcina
 • Ecografie vene si artere membre inferioare – NOU!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

In cadrul specialitatii medicina interna, efectuam ECOGRAFII GENERALE (abdominale)  GRATUIT cu bilet de trimitere, in contract cu CASMB.

 In cazul in care nu beneficiati de bilet de trimitere catre medicina interna sau ecografie generala, puteti efectua aceasta investigatie la pretul preferential de 60 de lei, la D-na Dr. Nedelcu Daniela.

In functie de recomandarea medicului dvs. si a organelor care trebuie investigate, veti beneficia de urmatoarele servicii:

 • Ecografie abdomen superior (ficat, colecist, pancreas, splina)
 • Ecografie abdomen inferior (rinichi, prostata la barbati) uter si ovare (la femei), vezica urinara
 • Buletin ecografic scris
 • Recomandari medicale/Specialitate

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

ECOGRAFIA CARDIACĂ sau ECOCARDIOGRAFIA sau ECOCARDIOGRAMA reprezintă o investigație imagistică ce arată o imagine bidimensională a inimii. Se realizează cu ajutorul unui ecograf dotat cu o sondă specifică cu care se palpează zona toracică. Această procedură este non-invazivă si nedureroasă deoarece folosește ultrasunetele (procedură asemanătoare cu o radiografie, dar fără a folosi radiații) și nu prezintă riscuri sau efecte secundare.

Este o investigație utilizată pentru a reda imagini ale inimii cu cele patru camere (două atrii și două ventricule), valvele inimii și aorta, pereții inimii, oferind informații despre poziția inimii în cavitatea toracică, fluxul sangvin, capacitatea de a pompa a inimii și arterele coronare.

  Ecocardiografia este necesară în cazul în care simţiţi cel puțin unul din simptomele:

 • Dificultate în respiraţie, în repaus sau la efort;
 • Oboseală excesivă;
 • Umflarea picioarelor;
 • Dureri toracice;
 • Palpitaţii ale inimii;
 • Dereglări de ritm cardiac.

În prezent este cea mai utilizată metodă de diagnostic cardiologic întrucât furnizează informații complete pentru a depista și evalua cu ușurință bolile cardiovasculare, nu are contraindicații iar costul este destul de scăzut în comparație cu alte metode de diagnostic cardiac.

In clinica noastra, aceasta investigatie se efectueaza numai contra-cost.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ECOGRAFIA DE TIROIDA descrie structura internă a glandei tiroide și anatomia regională folosind ultrasunetele ca metoda sigură ce nu lezează țesuturile și este mai puțin costisitoare decât oricare altă procedură imagistică. Aceasta se efectueaza in cadrul specialitatii endocrinologie in cadrul clinicii noastre, numai in regim privat.

Ecografia furnizează cu acuratețe date despre dimensiunile tiroidei și este utilă în diferențierea nodulilor solizi de chisturile tiroidiene, dar nu diferențiază leziunile benigne de cele maligne. Deși nu este o investigație de rutină, ecografia tiroidiană  trebuie efectuată când este necesară elucidării unei suspiciuni diagnostice apărute în urmă istoricului clinic și examenului fizic.

O examinare cât mai minuțioasă și o descriere cât mai corectă a structurii tiroidiene ghidează clinicianul către diagnostic și tratamentul corect.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

ECOGRAFIA TRANSVAGINALA (ginecologica) este o metoda imagistica de investigare a organelor genitale interne, cu ajutorul ultrasunetelor, care permite vizualizarea organelor genitale interne (vaginul, uterul, trompele uterine, ovarele, endometrul, vezica urinara) si a unei sarcini incipiente. Este o metoda noninvaziva, nedureroasa si neiradianta, nu necesita conditii speciale si se poate efectua in clinica noastra numai contra cost.

Este cel mai important examen ecografic in ginecologie intrucat permite sondei (transductorului) sa se apropie de organele examinate, oferind imagini clare si detaliate ale organelor genitale interne. Faciliteaza diagnosticul mai multor afectiuni:

 • poate identifica formatiuni tumorale (cancer endometrial, cancer ovarian);
 • chisturi ovariene, fibroame uterine, alte proliferari de tesut;
 • sangerari vaginale anormale, menstruatii neregulate;
 • starea embrionului in cazul unei sarcini;
 • sarcina ectopica (extrauterina);
 • probleme de fertilitate;
 • dureri pelviene.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

ECOGRAFIA MAMARA este una dintre cele mai importante investigatii necesare pentru depistarea afectiunilor la nivelul sanilor. Aceasta metoda de examinare este neinvaziva, fiind recomandata de medic in functie de varsta pacientei sau de problema constatata in urma palparii sanilor. Ecografia mamara este utilizata cu precadere in cazul pacientelor tinere, iar la femeile peste 40 de ani se recomanda mamografia ( in special la cele cu factori de risc de cancer crescut, respectiv antecedente familiale).

Care sunt situatiile in care trebuie sa efectuam un examen ecografic al sanului?

 • Cand la apalpare am depistat modificari de consistenta ale sanului;
 • Cand observam modificari ale pielii la nivelul unui san, in special roseata, ulceratii, ingrosare localizata;
 • Cand observam o scurgere mamelonara neobisnuita;
 • Cand mamelonul se retrage, mai ales unilateral;
 • Cand observam aparitia in axile a unor noduli (adenopatii).

Femeile ale caror rude de gradul I prezinta afectiuni maligne ale sanului trebuie sa efectueze examinari periodice, chiar in absenta acestor modificari.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

In timpul sarcinii, medicul ginecolog recomanda o serie de investigatii pentru a evalua starea de sanatate a fatului si evolutia sarcinii. Una dintre aceste investigatii este ECOGRAFIA DE SARCINA, care ofera informatii valoroase si poate fi repetata de mai multe ori in timpul sarcinii, in functie de evolutia acesteia.

Pentru sarcina, ecografia este o metoda usor de efectuat, neinvaziva si nu are reactii adverse. Numeroase studii au demonstrat ca ecografia (chiar si ecografia transvaginala) este lipsita de riscuri atat pentru mama, cat si pentru copil. Aceasta se efectueza la recomandarea medicului ginecolog care va are in observatie.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Pentru a efectua aceste investigatii, in clinica noastra dispunem de 3 ecografe de inalta performanta, respectiv:

 • Siemens, Acusson X300
 • GE, Voluson 730PRO
 • GE, Vivid 7

Toate aparatele au contracte de mentenanta si service de verificare la zi, precum si buletine de verificare periodica in termen efectuate de catre ANMDM (Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale).