• slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg
 • slide4.jpg
 • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Oncologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul formelor de neoplasm (cancer), avand mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, radioterapie, chirurgie), urmarirea pacientilor dupa incheierea tratamentului de specialitate, managementul reactiilor adverse la tratament, screening-ul pentru anumite localizari de cancer, tratamente paliative pentru pacientii la care tratamentele de specialitate nu mai sunt oportune, aspectele etice ale abordarilor pacientilor cu cancer si screening-ul in bolile maligne.

In cazul in care exista probabilitatea de cancer, pacientul trebuie investigat indeaproape de catre medicul oncolog. Medicul analizeaza dosarul medical al pacientului si recomanda analizele si investigatiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic.  Odata ce pacientul primeste acest diagnostic final, in urma rezultatelor analizelor efectuate, urmatorul pas este reprezentat de o discutie de specialitate ce presupune prezentarea bolii si a optiunilor de tratament disponibile in prezent.

Specialistii oncologi consulta pacientul si stabilesc un plan de tratament ce poate implica administrarea de citostatice (chimioterapie) impreuna sau separat de radioterapie. Tratamentul chimioterapeutic recomandat de medicul oncolog se desfasoara sub indrumarea si supravegherea acestuia, urmarindu-se realizarea unei combinatii cat mai eficiente de medicamentatii si proceduri pentru obtinerea de rezultate optime.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea medic primar in oncologie medicala,  Dr.  Crangeanu Alexandrina.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78, 021.335. 13.79

 

Neurologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici). Pentru acuratetea diagnosticului dat, medicul neurolog poate indica urmatoarele investigatii: punctie lombara si analiza lichidului cefalorahidian, electroencefalograma (EEG), electromiograma (EMG), examen radiologic (radiografie de craniu si de coloana vertebrala), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrala, rezonanta magnetica nucleara (RMN) cerebrala sau de maduva spinarii.

Afectiunile neurologice, cele mai frecvente, sunt:

 • acidentele vasculare cerebrale;
 • epilepsia;
 • traumatismele craniene;
 • bolile neoplazice ale sistemului nervos;
 • bolile de miscare (Boala Parkinson);
 • bolile de nervi periferici, neuroni motori, muschi sau jonctiune neuro-musculara (neuropatii periferice, miastenia gravis);
 • tulburari de somn, apnee in somn, ameteli, migrene.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea medicul specialist in neurologie Dr. Ardeleanu Anca.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021. 335. 13. 79.

 

 

Psihiatria este o ramură a medicinei care are ca obiect patologia vieţii de relaţie la nivelul asigurării autonomiei şi adaptării omului în condiţiile propriei existenţe. Ea se ocupă cu prevenirea, diagnosticareatratamentul și reabilitarea persoanelor cu tulburari mintale.

Aceasta poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale se obține luând în considerare diverși factori psihologicisocioculturalipoliticijuridicimedicofarmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale.

Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentulafectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber. Asemenea tulburări sunt cauzate de interacțiunea unor factori complecși, biologici, sociali și spirituali, care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță.

Sarcina psihiatriei este să clarifice rolul acestor diverși factori și influența lor asupra manifestărilor din cursul bolilor mintale. 

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 2 medic specialisti in psihiatrie: dna. Dr. Cauni Carmen si dna. Dr. Pacearca Ioana.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021.335.13.79.

Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor chirurgicale ale abdomenului precum şi a altor afecţiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialităţi, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecţiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică etc.

Aceasta  trateaza afectiuni ce necesita intervenţii operatorii. Medicul chirurg efectuează proceduri chirurgicale de reparare, excizie sau rezecţie, reconstrucţie, înlăturare sau mică chirurgie.

In cadrul specialităţii chirurgie generală ne ocupam cu atenţie de tratarea pacienţilor cu afecţiuni medico-chirurgicale, intervenţii operatorii propriu-zise şi managementul post-operator al bolnavului.

Intrucat acordam aceste servicii numai in regim ambulator, in clinica noastra puteti beneficia de urmatoarele servicii din domeniul chirurgiei generale:

Consultatie initiala

Control

Pansamente plagi

Chist sebaceu – cura chirurgicala

Lipoame – excizie chirurgicala

Plagi, suturi, pansamente

Panaritii – tratament chirurgical

Unghie incarnata – cura chirurgicala

Abcese, flegmoane -incizie, toaleta

Suprimare fira sutura

Nevi pigmentari – excizie chirurgicala

Papiloame – excizie chirurgicala

Clavus – tratament chirurgical

 

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea 1 medic specialist in chirurgie generala, Dr. Iova Stefan, consultatiile find doar in regim privat (cu plata).

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021.335.13.79.

 

 

Alergologia se ocupa cu multiple afectiuni produse prin mecanisme complexe, care sunt investigate fiecare in alt mod, tratate diferit si individualizat de la un pacient la altul. Este o specialitate medicala desprinsa din cadrul imunologiei clinice, care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor alergice.

Alergologia este un domeniu complex si extrem de dinamic, datorita faptului ca rezultatul unui anumit test nu stabileste el singur diagnosticul. Intotdeauna va trebui corelat cu simptomele si istoricul medical al pacientului, acestea fiind esentiale in stabilirea diagnosticului si recomandarea tratamentului si a masurilor de preventie.

Domeniile de interes medical sunt variate, de la urticarie cronica si imunoterapie, la dermatita atopica, alergie alimentara si medicamentoasa, rinita, rinosinuzita, rinoconjunctivita si astm, pana la anafilaxie si intoleranta la histamina.

Metodele specifice de diagnostic utilizate in alergologie sunt: testele cutanate (de tipul “prick test”) si determinarea IgE seric total sau specific.

Bolile alergice tipice sunt: rinita alergica, conjunctivita alergica, eczema, dermatita de contact, astmul bronsic, alergia alimentara, alergia medicamentoasa, alergia produsa de intepaturi de insecte si anafilaxia.

Imunologia este domeniul stiintei biomedicale, care studiaza imunitatea organismului.
Aceasta studiaza structura si functiile sistemului imun, elaboreaza metode de utilizare a cunostintelor imunologice in diagnosticul, tratamentul si profilaxia maladiilor infectioase si bolilor, cauzate de defecte sau reactivitate crescuta a sistemului imun.

In Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi isi desfasoara activitatea un medic specialist in alergologie si imunologie clinica, Dr. Greblescu Raluca.

Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.335.13.78/ 021. 335. 13. 79