• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg

PROGRAMARE ONLINE

Fundatia Sfantul Spiridon Vechi

Prin efortul membrilor Fundatiei si cu sprijinul enoriasilor Bisericii Sfantul Spiridon Vechi in anul 2004 au fost demarate lucrarile de constructie ale Asezamantului Socio-Medical Sfantul Spiridon Vechi.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cladirea a fost finalizata in cursul anului 2008.

In prezent, Fundatia Sfantul Spiridon Vechi prin Centrul Medical Sfantul Spiridon Vechi trateaza lunar in medie 1200 pacienti care sufera de afectiuni ce au adresabilitate catre numeroase specialitati medicale: cardiologie, psihiatrie, medicina interna, endocrinologie, ORL, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, pediatrie, ortopedie, recuperare medicala, diabet și boli de nutritie, avand colaborari incheiate cu 21 medici specialisti si 2 medici de familie cu 3000 pacienți pe liste.

Resursele financiare obtinute de catre Centrul Medical al Fundatiei Sfantul Spiridon Vechi sunt utilizate in interesul pacientilor, pentru imbunatatirea activitatii medicale prin achizitia de echipamente medicale noi si desfasurarea de activitati didactice si de formare pentru medici, voluntari si persoane nevoiase.

Toate veniturile realizate prin contractul cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sunt utilizate pentru acoperirea cheltuilelilor cu salariile, plata utilitatilor si in scopuri umanitare.

Asezamantul socio-medical Sfantul Spiridon Vechi, care si-a inceput activitatea in 2009, asigura furnizarea următoarelor tipuri de servicii pentru copii si familii defavorizate:

a. Servicii medicale

  • Servicii medicale în regim ambulator in specialitatile: medicina de familie, obstetrica-ginecologie, medicina interna, diabet, nutritie si boli metabolice, cardiologie, ORL, dermatologie, oftalmologie, stomatologie, recuperare medicala (fizioterapie şi kinetoterapie), psihiatrie, ecografie, laborator clinic, si servicii farmaceutice.

  • servicii de îngrijire medicala si sociala pentru batrani bolnavi, singuri, alte persoane bolnave, care nu au familie pentru ingrijire.

b. Servicii sociale

  • mese gratuite, pentru copii ai strazii si copii proveniti din familii cu venituri reduse.

  • cursuri de utilizare a calculatorului si limbi straine, matematica, etc., pentru copii dotati proveniti din familii fara posibilitati materiale adecvate.

  • sprijin material, constand in haine şi incaltaminte provenite din donatii, pentru copii si familii cu posibilitati materiale reduse.

  • formare si educare in spiritul moralei crestin ortodoxe.

Sprijinul este acordat in baza cererilor adresate Fundatiei Sfantul Spiridon in functie de veniturile realizate de catre fundatie si in ordine cronologica pe baza cererilor inregistrare.

Pana in prezent a fost amenajat intreg interiorul asezamantului, a fost asigurat mobilierul şi au fost dotate cu echipamente medicale o mare parte din cabinetele medicale din structura Asezamantului.

Pentru ca Centrul Medical al Asezamantului sa-si poata desfasura in continuare activitatea medicala, se fac eforturi pentru strangerea unor sume de bani, in vederea achizitionarii echipamentelor pentru finalizarea dotarii cabinetelor medicale si laboratorului, precum si pentru dotarea cu calculatoare şi echipamente didactice a centrului de educatie pentru copii.

 

NECESAR ECHIPAMENTE MEDICALE

 

Nr.crt.

Aparatura medicala

Specialitatea medicala

1

Ecograf /3D/4D cu Doppler/cu elastograma

Ginecologie/Endocrinologie/Medicina Interna

2

Electrocardiograf

Cardiologie

3

Electrocauter

Ginecologie

4

Combina tratament

Fizioterapie

5

Osteodensitometru achilian

Endocrinologie

6

Colposcop optic

Ginecologie

7

Electroencefalograf

Neurologie

8

Electromiograf

Neurologie

9

Histerometru

Ginecologie

10

Anse, bila si ac cauter

Ginecologie

11

Masuta de instrumentar

Ginecologie

12

Perna triunghiulara pentru ecograf

Ginecologie

13

Audiometru cu casti

ORL

14

Lampa frontala

ORL

15

Impedantmentru

ORL

16

Ochelari Frenzel

ORL/Neurologie

17

Endoscop/Fibroscop

ORL

18

Cantar sugari

Pediatrie

19

Tensiometru

Endocrinologie

20

Stetoscop

Endocrinologie

21

Glucometru

Endocrinologie

22

Trusa de obstructie cai lacrimale

Oftalmologie

23

Camp vizual computerizat

Oftalmologie

24

Tonometru computerizat noncontact

Oftalmologie

25

Ecograf ocular

Oftalmologie

26

Lentile oculare/Lensmetre

Oftalmologie

27

Pahimetru

Oftalmologie

28

Topograf cornean

Oftalmologie

29

Ciocanel reflexe

Psihiatrie

30

Tensiometru

Psihiatrie

31

Taliometru

Psihiatrie

32

Pense chirurgicale si anatomice

Dermatologie

 

Mentionam faptul ca primele pozitii din tabelul de mai sus reprezinta dotari foarte importante cu care activitatea Centrului Socio-Medical Sfantul Spiridon Vechi ar putea fi mult îmbunatatita, întrucat ar genera un numar mare de tratamente pe care le-am putea pune la dispozitie pacientilor care au nevoie în mod imperios de acestea.

 

NECESAR MATERIALE DIDACTICE

 

Nr.crt.

Activitatea: cursuri pentru copii din familii defavorizate

Suma necesara

1

30 calculatoare + server Internet

30.000 euro

2

Materiale didactice

20.000 euro