Cardiologie

La departamentul de Cardiologie al Centrului Medical Sf. Spiridon Vechi, punem pe primul plan sănătatea inimii dumneavoastră. Suntem mândri să oferim o gamă completă de servicii de diagnostic și tratament cardiac, cu o echipă de medici specialiști dedicată și cu experiență în domeniu. Serviciile noastre includ:

 • Electrocardiograma (EKG): Oferim EKG-uri precise și rapide pentru evaluarea funcției cardiace. Această procedură non-invazivă măsoară activitatea electrică a inimii și ajută la diagnosticarea afecțiunilor cardiace, precum aritmii sau ischemie miocardică.
 • Monitorizare Holter EKG: Dispozitivul de tip Holter înregistrează în mod continuu activitatea electrică a inimii avand posibilitatea de determinare a valorilor tensiunii arteriale în diferite momente ale zilei, spre deosebire de EKG care constituie un test rapid ce nu permite evaluare in dinamica a pacientului.
 • Monitorizarea Holter TA (tensiunii arteriale): Monitorizarea tensiunii arteriale pe termen lung este esențială pentru diagnosticarea și gestionarea hipertensiunii arteriale. La Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi, vă oferim această opțiune pentru a vă asigura că tensiunea arterială este sub control.
 • Ecocardiografie: Cu ajutorul ecocardiografiei, putem evalua structura inimii și funcția sa. Această tehnică avansată ne permite să detectăm probleme precum insuficiența cardiacă sau anomalii congenitale.
 • Ecografia vasculară (arterială, venoasă) Doppler: Pentru evaluarea sistemului vascular, oferim servicii de ecografie vasculară Doppler. Această tehnică ajută la detectarea și monitorizarea stenozelor arteriale, trombozelor sau insuficienței venoase.
Cardiologie
Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon telefon 021.9858

Cele mai comune afecțiuni cardiologice includ:

 • Hipertensiunea arterială: este o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este crescută, ceea ce poate duce la complicații grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau boala de inimă.
 • Boala de inimă ischemică: este caracterizată prin acumularea de plăci de aterom în arterele coronariene, care poate duce la angină pectorală sau infarct miocardic.
 • Aritmii cardiace: sunt tulburări ale ritmului cardiac, cum ar fi fibrilația atrială, tahicardia sau bradicardia.
 • Insuficiența cardiacă: este o afecțiune în care inima nu pompează suficient sânge pentru a satisface nevoile corpului.
 • Boli ale valvei cardiace: afectează valvele inimii și pot provoca regurgitare sau stenoză.
 • Cardiomiopatia: este o boală a miocardului (mușchiul inimii) care afectează capacitatea inimii de a pompa sânge.

Când ar trebui să programați o vizită la cardiolog?

Dacă aveți tensiune arterială ridicată sau sunteți predispus la hipertensiune arterială din cauza istoricului familial sau a altor factori de risc, ar trebui să consultați un cardiolog pentru evaluare și gestionare.

Experimentați dureri în piept, presiune, disconfort sau durere care se poate extinde în brațe, gât, maxilar sau spate? Acestea pot fi semne de angină pectorală sau infarct miocardic și trebuie să solicitați imediat asistență medicală.

Dacă simțiți bătăi neregulate ale inimii, palpitații sau amețeli frecvente, este important să consultați un cardiolog pentru a evalua ritmul cardiac și a identifica orice aritmii.

Aveți dificultăți de respirație inexplicabile, în special la efort sau în timpul somnului? Este esențial să vă adresați unui specialist în boli cardiovasculare.

Dacă aveți un istoric familial de boli de inimă, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral, este recomandat să efectuați controale cardiologice regulate pentru prevenția bolilor de inimă. Totodată, dacă aveți factori de risc cardiovasculari, cum ar fi diabetul, fumatul, obezitatea sau niveluri ridicate de colesterol, consultați un cardiolog pentru evaluare și consiliere în privința prevenirii bolilor de inimă.

La Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi, ne străduim să vă oferim cele mai avansate și personalizate soluții pentru sănătatea inimii dumneavoastră.. Echipa noastră de medici specialiști este aici pentru a vă ghida și vă ajuta în fiecare etapă a procesului de diagnostic și tratament. Pentru programări sau întrebări, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 021.9858. Sănătatea inimii dumneavoastră este prioritatea noastră!

Prețuri

Denumire Serviciu Medical Lei
Cardiologie Consultatie (cu EKG) 250
Cardiologie Control 220
Referat medical 100
Ecografie cardiaca 300
Holter TA 250
Holter ECG 270
Doppler carotide (vase cervico-cerebrale) 280
Doppler artere m.i. bilateral 300
Doppler vene m.i. bilateral 300
Doppler artere m.s. bilateral 250
Doppler vene m.s. bilateral 250