Endocrinologie

La Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi, suntem dedicați să vă ajutăm să vă mențineți sănătatea hormonală și să gestionați afecțiunile legate de sistemul endocrin. Endocrinologia este o ramură medicală specializată în studiul glandelor endocrine și a hormonilor lor, care joacă un rol crucial în reglarea multor aspecte ale sănătății dumneavoastră.

Cele mai comune afecțiuni endocrinologice

Afecțiunile endocrinologice pot varia de la diabet și tiroidă la probleme cu glandele suprarenale sau hormonii sexuali. Iată câteva dintre cele mai comune afecțiuni pe care le tratăm:

  • Diabetul zaharat: Diabetul este o afecțiune în care nivelul de zahăr din sânge este crescut. Este important să controlați diabetul pentru a preveni complicațiile grave.
  • Boli ale tiroidei: Tiroida joacă un rol esențial în reglarea metabolismului. Afecțiuni cum ar fi hipotiroidismul sau hipertiroidismul pot afecta funcția tiroidiană.
  • Boala suprarenală: Glandele suprarenale produc hormoni importanți, iar disfuncționalitățile lor pot cauza probleme precum sindromul Cushing sau insuficiența suprarenală.
  • Probleme ale hormonilor sexuali: Deseori tratate în endocrinologie, aceste probleme pot afecta fertilitatea, ciclurile menstruale sau funcția sexuală.
Endocrinologie
Pentru programari, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021.9858.

Alte afecțiuni endocrinologice pot include acromegalia, boala Paget, hiperparatiroidism și multe altele.

Când ar trebui să vizitați un medic endocrinolog?

Consultarea unui medic endocrinolog este recomandată în următoarele situații:

  • Diagnostic sau suspiciune de afecțiuni endocrinologice: Dacă aveți simptome specifice, cum ar fi oboseală inexplicabilă, schimbări bruște în greutate, slăbiciune musculară sau orice alt semn de dezechilibru hormonal, consultați un medic endocrinolog pentru evaluare.
  • Controlul afecțiunilor existente: Dacă aveți deja o afecțiune endocrinologică și aveți nevoie de gestionarea acesteia, un medic endocrinolog vă poate ajuta să vă mențineți sub control boala și să evitați complicațiile.
  • Planificarea familiei: Pentru cuplurile care au dificultăți în conceperea unui copil sau pentru femeile cu probleme menstruale, un medic endocrinolog poate ajuta la evaluarea și gestionarea problemelor legate de fertilitate.
  • Evaluarea tiroidiană: Dacă aveți simptome de tiroidă, cum ar fi oboseală sau fluctuații în greutate, consultați un medic endocrinolog pentru teste și evaluare.
  • Ecografie de tiroidă: Ecografia tiroidiană poate fi utilă pentru diagnosticarea afecțiunilor tiroidiene. În cazul unui nodul tiroidian sau a altor probleme, consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru o ecografie de tiroidă.

La Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi, înțelegem cât de importantă este sănătatea dumneavoastră hormonală și suntem aici pentru a vă oferi soluții de îngrijire personalizate. Programați o consultație la numărul de telefon 021.9858 și încredințați-vă sănătatea noastră experților în endocrinologie. Fiecare pacient primește atenție individuală și suport în gestionarea problemelor sale hormonale pentru un viitor mai sănătos și mai fericit.

Prețuri

Denumire Serviciu Medical Lei
Endocrinologie Consultatie 150
Endocrinologie Control 80
Ecografie Tiroida 150
Endocrinologie Consultatie Dr. Constantinescu 150
Endocrinologie Control Dr. Constantinescu 80