Ecografia de sarcină

Ce este ecografia de sarcină?

Ecografia de sarcină, cunoscută și sub numele de ecografie prenatală, este o procedură imagistică non-invazivă care utilizează ultrasunetele pentru a crea imagini ale fătului și a uterului gravid. Această tehnică permite medicilor să monitorizeze dezvoltarea fătului și să identifice eventualele anomalii.

Beneficiile ecografiei de sarcină

Ecografia de sarcină aduce numeroase beneficii pentru viitoarele mame și bebeluși, inclusiv:

  • permite urmărirea creșterii și dezvoltării fătului în timp real.
  • ajută la identificarea precoce a eventualelor anomalii congenitale sau problemelor de dezvoltare.
  • stabilește confirmarea și localizarea sarcinii în uter.
  • poate dezvălui sexul bebelușului în unele cazuri, dacă părinții doresc să știe.

Contraindicații

În general, ecografia de sarcină este considerată o procedură sigură și nu are contraindicații semnificative. Cu toate acestea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice preocupări sau condiții medicale preexistente înainte de a efectua o ecografie prenatală.

Când este recomandată ecografia de sarcină?

Ecografia de sarcină este recomandată în următoarele situații:

Evaluarea sarcinii: Pentru a verifica dezvoltarea fătului, pentru a măsura lungimea sarcinii și pentru a stabili data estimată a nașterii.

Monitorizarea anomaliilor: Pentru a detecta eventualele anomalii congenitale sau probleme de dezvoltare la făt.

Sexul bebelușului: Dacă părinții doresc să afle sexul bebelușului, aceasta poate fi stabilită în funcție de dezvoltarea acestuia.

Cum să vă pregătiți pentru o ecografie de sarcină?

În general, nu este necesară o pregătire specială pentru ecografia de sarcină. Medicul vă va oferi instrucțiuni specifice, dar, în mare parte, veți putea mânca și bea în mod normal înainte de procedură.

Ce se întâmplă în timpul unei ecografii de sarcină?

În timpul ecografiei de sarcină, veți fi așezată pe spate, iar un gel special va fi aplicat pe abdomenul dumneavoastră. Specialistul va folosi o sondă cu ultrasunete pentru a examina zona abdominală și a obține imagini ale fătului și a uterului. Această procedură este complet nedureroasă și permite părinților să vadă și să înțeleagă mai bine dezvoltarea bebelușului lor în timpul sarcinii.

Soluții disponibile în clinica noastră

La Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi, ne concentrăm pe asigurarea unei experiențe deosebite pentru viitoarele mame și bebelușii lor. Oferim servicii avansate de ecografie de sarcină, utilizând aparatură medicală de ultimă generație, care permite obținerea unor imagini clare și detaliate ale dezvoltării fătului.

Echipa noastră de specialiști în obstetrică și ginecologie este dedicată asigurării că fiecare mamă are acces la informații esențiale despre starea de sănătate a fătului și că se simte în siguranță și înțeleasă în fiecare etapă a sarcinii. Indiferent de motivele pentru care aveți nevoie de o ecografie prenatală, puteți conta pe noi pentru a vă oferi îngrijirea medicală de cea mai înaltă calitate și pentru a vă oferi liniștea și confortul de care aveți nevoie în această perioadă specială.