Ecografia mamară

Ce este ecografia mamară?

Ecografia mamară este o procedură imagistică non-invazivă care utilizează ultrasunetele pentru a crea imagini detaliate ale țesutului mamar. Această tehnică este utilizată pentru detectarea, evaluarea și monitorizarea neregulilor la nivelul sânului.

Beneficiile ecografiei mamare

Ecografia mamară oferă numeroase beneficii, inclusiv:

  • permite identificarea precoce a leziunilor mamare, inclusiv a chisturilor, nodulilor sau a altor anomalii.
  • fiind o procedură non-invazivă, nu implică radiații și este bine tolerată de majoritatea pacientelor.
  • poate fi utilizată în combinație cu mamografia sau alte teste pentru o evaluare completă a sânului.

Contraindicații

Ecografia mamară este considerată o procedură sigură, fără contraindicații semnificative. Cu toate acestea, poate exista oportunitatea de a discuta cu medicul dumneavoastră despre orice preocupări sau condiții medicale preexistente înainte de efectuarea procedurii.

Când este recomandată ecografia mamară?

Ecografia mamară este recomandată în următoarele situații:

  • Detectarea nodulilor: Pentru evaluarea și diagnosticarea nodulilor mamari detectați prin autoexaminare sau mamografie.
  • Mamografie neconcludentă: Pentru clarificarea rezultatelor mamografiei care pot fi neconcludente sau confuze.
  • Monitorizarea afecțiunilor cunoscute: Pentru monitorizarea leziunilor mamare cunoscute sau a afecțiunilor precum chisturile.

Cum să vă pregătiți pentru o ecografie mamară?

În general, nu este necesară o pregătire specială pentru ecografia mamară. Puteți continua să mâncați și să beți în mod normal înainte de procedură. Este important să purtați o haină cu acces facil la zona toracică, deoarece veți fi rugată să vă dezbrăcați parțial înainte de examinare.

Ce se întâmplă în timpul unei ecografii mamare?

În timpul ecografiei mamare, veți fi așezată pe spate, iar un gel special va fi aplicat pe zona sânului. Apoi, specialistul va folosi o sondă cu ultrasunete pentru a examina și a obține imagini ale sânului. Procedura este nedureroasă și durează de obicei între 15 și 30 de minute.

Ecografia mamară este o unealtă importantă pentru evaluarea sănătății sânului și pentru detectarea precoce a oricăror anomalii. Dacă aveți simptome sau preocupări legate de sân, discutați cu medicul dumneavoastră despre necesitatea unei ecografii mamare pentru o evaluare precisă și liniștirea minții dumneavoastră.

Soluții disponibile în clinica noastră

În cadrul Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi, punem la dispoziția pacientelor noastre opțiuni avansate de ecografie mamară pentru o evaluare precisă a sănătății sânului. Echipa noastră de specialiști în imagistică medicală utilizează echipamente ultramoderne de ecografie pentru a obține imagini detaliate ale țesutului mamar.

Aceste imagini ajută la detectarea precoce a anomaliilor, la evaluarea leziunilor și la monitorizarea sănătății sânului. Suntem dedicați furnizării unei experiențe confortabile și de încredere pentru fiecare pacientă, asigurându-ne că beneficiați de cea mai bună îngrijire medicală.