Endoscopie Nazală

Ce înseamnă endoscopia nazală?

Endoscopia nazală este o procedură medicală non-invazivă care implică introducerea unui endoscop subțire și flexibil în nas pentru a examina cavitatea nazală și sinusurile. Acest endoscop este prevăzut cu o cameră video care permite medicului să vizualizeze în detaliu structurile interne ale nasului și sinusurilor.

Beneficiile endoscopiei nazale

Endoscopia nazală are numeroase beneficii pentru pacienți, printre care:

  • Diagnostic precis: Această procedură permite medicilor să observe în detaliu mucoasele nazale, sinusurile și alte structuri, facilitând diagnosticul corect al afecțiunilor nazale sau sinusale.
  • Procedură non-invazivă: Endoscopia nazală nu necesită incizii sau intervenții chirurgicale majore, ceea ce duce la un proces de vindecare mai rapid și mai puține disconfort pentru pacient.
  • Ghidare pentru tratament: Imaginile în timp real furnizate de endoscop ajută medicul să ghideze cu precizie orice tratament ulterior, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau administrarea de medicamente.

Contraindicații

Endoscopia nazală este, în general, o procedură sigură și bine tolerată, dar poate exista unele contraindicații în cazuri individuale. Medicul dumneavoastră va evalua cu atenție starea dumneavoastră de sănătate și istoricul medical pentru a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru endoscopie.

Când este recomandata endoscopia nazală?

Endoscopia nazală este recomandată într-o serie de situații, inclusiv:

  • Diagnosticul și evaluarea sinuzitelor cronice
  • Investigarea obstrucțiilor nazale recurente sau inexplicabile
  • Evaluarea sângerărilor nazale frecvente
  • Diagnosticul polipilor nazali sau a altor leziuni ale sinusurilor
  • Ghidarea chirurgiei endoscopice sinusale
  • Evaluarea prezenței corpilor străini în nas sau sinusuri

Cum vă dați seama dacă aveți nevoie de o endoscopie nazală?

Dacă experimentați simptome nazale sau sinusale persistente, cum ar fi congestie, secreții nazale abundente, dureri faciale sau pierderea mirosului, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră. El va putea decide dacă endoscopia nazală este necesară pentru a diagnostica și trata corect problema.

Cum să vă pregătiți pentru o endoscopie nazală?

În general, nu este necesară o pregătire specială pentru endoscopia nazală. Medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice înainte de procedură, cum ar fi evitarea alimentelor sau a băuturilor înainte de examinare. Este important să discutați cu medicul despre orice medicamente pe care le luați și să vă împărtășiți orice alergii cunoscute sau alte probleme de sănătate.

Ce se întâmplă în timpul unei endoscopii nazale?

În timpul procedurii, medicul va introduce cu atenție endoscopul în nasul dumneavoastră și va examina cavitatea nazală și sinusurile. Imaginile în timp real vor fi vizualizate pentru a ajuta la diagnosticarea sau evaluarea stării de sănătate. Procedura este de obicei bine tolerată și durează doar câteva minute. După terminarea endoscopiei, medicul va discuta cu dumneavoastră rezultatele și orice tratament necesar.

Endoscopia nazală este o resursă valoroasă pentru diagnosticarea și tratamentul problemelor nazale și sinusale, ajutând pacienții să obțină tratamente mai precise și eficiente. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice preocupare sau simptome nazale persistente pentru a determina dacă endoscopia nazală este potrivită pentru dumneavoastră.

Soluții disponibile în clinica noastră

În cadrul Centrului Medical Sf. Spiridon Vechi, punem la dispoziția pacienților noștri cele mai avansate soluții de endoscopie nazală. Echipamentele noastre de ultimă generație și personalul specializat asigură o experiență medicală de înaltă calitate.

Avem capacitatea de a efectua endoscopii nazale precise și detaliate pentru diagnosticarea și tratarea unei game variate de afecțiuni nazale și sinusale. Indiferent de necesitățile dumneavoastră medicale, suntem pregătiți să vă oferim servicii de endoscopie nazală personalizate și eficiente, pentru a vă ajuta să vă recăpătați starea de sănătate optimă.