Morfologia fetală

Ce este morfologia fetală?

Morfologia fetală, cunoscută și sub numele de ecografie morfologică, este o procedură de imagistică medicală care are ca scop evaluarea detaliată a dezvoltării fătului în uter. Această examinare se efectuează de obicei în timpul celei de-a doua trimestre a sarcinii și permite medicilor să studieze anatomia și structura fătului în amănunt.

Beneficiile morfologiei fetale

Această procedură aduce numeroase beneficii pentru părinți și viitorii bebeluși, inclusiv:

  • ajută la identificarea precoce a eventualelor anomalii congenitale sau probleme de dezvoltare la făt.
  • permite medicilor să urmărească creșterea și dezvoltarea fătului, asigurându-se că totul evoluează normal.
  • oferă părinților liniștea de a ști că bebelușul lor se dezvoltă în mod corespunzător și sănătos.

Contraindicații

În general, morfologia fetală nu are contraindicații semnificative. Cu toate acestea, fiecare caz este unic, iar medicul dumneavoastră vă va evalua și vă va oferi recomandări specifice în funcție de starea dumneavoastră de sănătate și de stadiul sarcinii.

Când este recomandată morfologia fetală?

Morfologia fetală este recomandată în următoarele situații:

  • Sarcină cu risc: Pentru femeile cu sarcini considerate de risc sau cu antecedente de anomalii congenitale în familie.
  • Evaluarea anatomiei: Pentru a evalua în detaliu anatomia și structura fătului, inclusiv inimă, creier, membre și organe interne.
  • Confirmarea sănătății fătului: Pentru a confirma că dezvoltarea fătului se desfășoară normal și că nu există probleme majore.

Cum să vă pregătiți pentru o morfologie fetală?

În general, nu este necesară o pregătire specială pentru morfologia fetală. Este recomandat să veniți la examen cu vezica urinară goală, astfel încât să puteți obține imagini clare cu fătul.

Ce se întâmplă în timpul unei morfologii fetale?

În timpul morfologiei fetale, viitoarea mamă va fi așezată pe spate, iar un gel special va fi aplicat pe abdomenul ei. Specialistul va folosi o sondă cu ultrasunete pentru a obține imagini detaliate ale fătului, examinându-l din mai multe unghiuri pentru a evalua toate aspectele anatomice. Această procedură este nedureroasă și oferă părinților oportunitatea de a vedea și de a înțelege mai bine dezvoltarea bebelușului lor în uter.

Soluții disponibile în clinica noastră

La Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi, înțelegem cât de importantă este morfologia fetală pentru părinți și pentru viitorul lor bebeluș. Echipa noastră de specialiști în obstetrică și ginecologie utilizează echipamente de ultimă generație pentru a efectua morfologia fetală, asigurându-se că fiecare detaliu este evaluat cu atenție și precizie.

Fie că sunteți în căutarea unei confirmări a sănătății fătului sau doriți să aveți o privire mai atentă asupra dezvoltării sale, puteți avea încredere că sunteți în mâini sigure la Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi. Ne străduim să oferim părinților informațiile și liniștea de care au nevoie în timpul sarcinii, pentru ca această perioadă să fie una de bucurie și anticipare.